Reglement beheer kerkhof Vaesrade

 

 bijlage I : akte voor een graf        bijlage II : tarieven     bijlage III:  graftekens

 

 

Ons kerkhof “Gods Akker” vindt U aan de Tulpstraat. Als een van de weinige in de regio is het kerkhof in Vaesrade nog in volledig eigendom van de parochie. Het kerkhof wordt, in naam van het kerkbestuur,  beheerd door een tweetal kerkhofbeheerders. 

 

Op ons kerkhof kunt U Uw dierbare overledenen laten begraven of zijn of haar urn laten bijzetten. Ook bijplaatsing bij een bestaand graf of in de urnenmuur is mogelijk.

 

Bij plaatsing op het kerkhof is een kerkhofreglement van kracht. Via het menu kunt U het volledige kerkhof reglement inzien, evenals de geldende voorschriften voor graftekens en beplanting van het graf. Ook vindt U hier een overzicht van de actuele kosten die van toepassing zijn.

 

In het geval U iemand wilt laten begraven op de begraafplaats, of in het geval dat U een urn wilt laten (bij)plaatsen, neemt U contact op met een van de kerkhofbeheerders om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek wordt U geďnformeerd over de gang van zaken rond het (bij)plaatsen van een kist of een urn. Bij begraven / bijplaatsen van een kist of urn wordt een grafakte opgemaakt waarvan U een exemplaar krijgt samen met een kopie van het reglement.

 

Ook voor alle andere vragen of opmerkingen die betrekking hebben op het kerkhof kunt contact opnemen met een van de kerkhofbeheerders.

 

Beheerders:

Dhr. J. Ritzen : 045 – 5243332

Dhr. W. van den Hout : 045 -  5212004

 

Contactinformatie:

R.K. Begraafplaats Gods Akker

Tulpstraat

6361  .. Nuth

 

Oorlogsgraf.

Op onze begraafplaats (rij 7,1) is het oorlogsgraf aanwezig van de op 10 mei 1940 in Maastricht gesneuvelde Pieter Hubert Marie Koten (geb. Nuth 05-01-1919) .

Voor meer informatie kunt U de volgende link raadplegen:  http://nl.tracesofwar.com/artikel/61396/Nederlands-Oorlogsgraf-Vaesrade.htm